PROIZVODI

Opojni mirisi

Birajući između emocija, osećanja i zadovoljstva, Veliki muzej parfema u Parizu predlaže da uronimo u opojno srce parfema

Glavno obeležje kreativne francuske kulture i odvažnosti, ovaj neobični muzej posvećen parfemima i čulu mirisa, izaziva svojom željom da izloži nevidljivo i time omogući posetiocima da urone u samu srž nesvakidašnjeg umetničkog i čulnog iskustva.

S interaktivnim obilaskom i savremenom scenografijom, muzej – koji je otvoren u decembru prošle godine – pripoveda istoriju parfema, od egipatskih faraona pa sve do naših dana, pozivajući nas da tokom posete otkrijemo jedinstvenu kolekciju posvećenu čulu mirisa, koja se sastoji od više od 70 različitih mirisa.

To neobično putovanje možete naći u ulici Faubourg Saint Honoré 73 u Parizu, u posebnoj zgradi od 1.400m² – sada inače sedište Velikog muzeja parfema u srcu gradske četvrti, koja je simbol luksuza i elegancije. Taj pravi dragulj francuske umetnosti življenja pod čijim krovom je u 19 veku živeo Antoan Mari Rederer odnedavno je i mesto modne kuće ”Christian Lacroix”.

Na raskršću umetnosti i nauke, muzej posetiocu želi da ukaže na izuzetnu moć čula mirisa, iako je ono još uvek nedovoljno priznato…

Ostatak sadržaja potražite u štampanom izdanju!