Novi brojPROIZVODI

Najbolji proizvodi za negu farbane kose su profesionalni proizvodi!

Bilo da je Vaša klijentkinja plavuša, brineta, crnka ili vatrena crvenokosa, farbana kosa oduvek zahteva dodatnu pažnju i negu, ako žele da im boja traje i da bude vibrantno sveža. Pobrinite se da osim usluge bojenja u salonu pružite svojim klijentima i savete – Nema ničeg goreg od ulaganja Vašeg vremena i njihovog novca u tu savršenu trendy nijansu, da bi samo posle 10 dana ona počela da bledi, zbog toga što je klijentkinje nisu negovale na pravi način. Ne smemo zaboraviti da ključ vibrantne, postojane i pune boje leži u posebno formulisanim proizvodima, koji sinergijski rade na očuvanju molekula boje i zaštiti od spoljašnjih uticaja. Zato podstaknite svoje klijente da zamene komercijalne preparate za negu kose sa onim profesionalnim, koji su posebno kreirani da očuvaju boju i stanje kose koje i sami u salonu koristite i koji provereno rade.

Prvi korak – upoznajte klijente sa pojmom farbane kose

Uradite to na najjednostavniji način i jasnim jezikom – Farbana, odnosno kolorisana kosa je svaka kosa koja je prošla kroz bilo koji tretman trajne boje. To uključuje farbanje cele kose, balajaž, pramenove, lowlights pramenove, prekrivanje sedih itd. Dlaka u tom procesu prolazi kroz oksidaciju kako bi se otvorila kutikula, da bi se nataložila permanentna boja. Zapravo, ukoliko hemijsko stanje vaše kose promenilo, ona zahteva drugačija pravila za negu od nefarbane, virgin kose. Pored permanetnih boja tu su i toneri koji su sami po sebi blaži prema kosi ali čija trajnost značajno može biti produžena redovnom negom.

Drugi korak – upoznajte klijente sa potrebama farbane kose

Glavne brige farbane kose osim ugroženog integriteta vlasi, povećane poroznosti i smanjene elastičnosti su i bleđenje boje i ispiranje. Bleđenje boje se dešava pod uticajem spoljnih faktora i oksidacijom samih pigmenata. Ispiranje boje podrazumeva takozvano “ispadanje” pigmenata koje se dešava pri upotrebi preparata sa agresivnim čistačima ili pri kupanju u moru koje i samo ima soli.

Zato pored dubinske nege – aminokiselina za vraćanje integriteta kosi i rešavanje porozonosti kao i hidratacije za održavanje elastičnosti vlasi preparati za negu kose moraju sadržati i antioksidanse i blage čistače kako bi očuvali boju.

Top 4 proizvoda za negu farbane kose

1. Šampon za farbanu kosu – Moroccanoil COLOR CARE shampoo

Svi znamo da briga o farbanoj kosi počinje već pod tušem – šampon je najvažniji proizvod koji treba da uzmete u obzir, kada razmišljate o dugotrajnosti bojene kose. Potražite pH izbalansirani šampon bez sulfata, obogaćen antioksidantima, kao što je to Moroccanoil COLOR CARE šampon, koji nežno čisti, dok minimizuje upijanje supstanci koje reaguju sa vašom bojom. ArganID™ tehnologija reparira i zatvara kutikulu, kako bi molekuli boje ostali unutar dlake, dok Environmental Protection Blend tehnologija kombinuje benefite ekstrakta nara i sun quat molekula, kako bi štitila od gubitka boje i oštećenja od sunca. Ovaj šampon ne sadrži sulfate, fosfate niti parabene. Jednom rečju – idealan šampon za sve tipove farbane kose.

2. Kondicioner za farbanu kose – Moroccanol COLOR CARE conditioner

Ovaj ultra-hidrirajući kondicioner omekšava i rasepetljava kosu čineći je lakom za oblikovanje. I ovaj proizvod je obogaćen zaštićenom tehnologijom, koja pruža superiorno zadržavanje boje. Ekstrakt semenki suncokreta blokira preostalu oksidaciju i time čuva pigment boje, dok ArganID™ i Environmental Protection Blend formule sprečavaju izbleđivanje boje. I ovaj kondicioner ne sadrži sulfate, fosfate niti parabene, a ujedno kosi daje sjaj i zaštitu od uticaja sredine. Čak 90% korisnika je primetilo zdravi sjaj kose, posle samo jedne upotrebe.

3. Leave-in zaštita tokom celog dana – Moroccanoil PROTECT & PREVENT sprej

Nije dovoljno da samo operemo kosu i negujemo je kondicionerom, pošto znamo da tek pošto izađemo iz kuće, izlažemo kosu raznim štetnim uticajima sredine (smog, UV zračenje, vetar, hladnoća, suv vazduh itd.). Zato preporu;ite klijentima da u svom arsenalu nege potreban leave-in preparat koji se ne ispira, a može se koristiti svakog dana. Tu uskače Protect & Prevent sprej, koji deluje kao tečni štit za kosu, sprečavajući da poprimi mesingane tonove. Ovaj formula neutrališe štetno dejstvo svih sredinskih uticaja, koji degradiraju vašu boju – mešavina antioksidanata neutrališe slobodne radikale, koje generišu UV zraci i ostali stresori, SPF filteri upijaju sunčeve zrake, pre nego što oni deluju, termička zaštita štiti od toplote styling uređaja i ArganID™ deluje kao infuzija ulja argana u kortekes dlake, čime se ona reparira. Osim toga, ovaj sprej je veoma lagan, pojačava mekoću i daje sjaj sa svakom upotrebom.

BONUS SAVET – Koristite i sami zaštitne sprejeve redovno u salonu na svakoj klijentkinji nakon koloracije.

4. Kućni GLOSS tretman – Moroccanoil COLOR DEPOSITING maska CLEAR

Ono što farbanu kosu najviše može da osveži je salonski gloss tretman! Ali, da li ste znali da možete postići sličan efekat uz dubinsku negu, uz Moroccanoil Color Depositing masku u prozirnoj nijansi? Ova hranljiva maska za kosu, sadrži već pomenutu ArganID™ tehnologiju koja obnavlja i zatvara kutikulu, za svileno glatku kosu, koja sija zdravim sjajem. Jedinstvena formula maske bez pigmenta pruža kosi bogati osećaj kondicioniranja, uz momentalni sjaj koji se može uporediti sa salonskim. Masku za visoki sjaj uvek preporučite klijentkinjama sa tamnom suvom, kosom, može se reći da je must-have za klijentkinje kojima ste radili repigmentaciju plave kose. BONUS SAVET – nanesite masku na opranu, isfrotiranu kosu. Napravite sekcije kose i ravnomnerno nanesite proizvod, uz pomoć češlja sa širokim zupcima. Držite masku 5-7 minuta i posle temeljno isperite.

Moroccanoil svet boja za kosu

Moroccanoil COLOR kolekcija uključuje i raskošan portfolio profesionalnih boja za kosu, među kojima se izdvajaju Color Rhapsody permanentne boje i Color Calypso demi-permanentne boje. Ono što ove boje razlikuje od ostalih na tržištu jeste zaštićen  ProArginine + ArganID® System sistem, koji pruža izuzetno zaštitu tokom procesa bojenja. Rezultati su neverovatan sjaj, ugodan osećaj na koži glave i preko 9 nedelja vibrantne boje.

Usluge kolorizacije Moroccanoil bojama za kosu potražite u finim salonima.

Zvanični uvoznik i distributer za Srbiju: DAMB d.o.o., Bul. Peka Dapčevića 124, Beograd, 011/3098-626. Proizvode možete kupiti na : www.damb.rs Instagram