HAIR TRENDSNEWS/EVENTS

Salon Live Show Report: Sassoon 65:2

Sassoon slavi 65. godišnjicu ove godine i, dok njihovo nasleđe je nešto na šta su veoma ponosni, njihov Salon Live Show na Salon International je bio primer toga kako brend ide napred i kako je u koraku s vremenom.

” Jedan mladić je davne 1954. godine otvorio prvi salon u Bond ulici, sa idejom da promeni svet frizure. Međutim, promenio je način na koji gledamo na ovaj svet i to zauvek i zato smo mi danas ovde”, rekao je kreativni direktor Mark Hayes.

 

Šou su otvorili demonstracijama boja, koje je je predstavio međunarodni Sasson colour tim: Edward Darley, Caroline Spencer, Richie Rivera Stuart Ross.

“Ove sezone, fokus je na klasičnim Sassoon tehnikama. Izgled i izbor boje je živahan i uzbidljiv, što je i jedan od Sassoon potpisa”, izjavio je Peter.

Nakon toga, na binu je došlo pleme Sassoon modela, koji su predstavili kolekciju London Look. Uz slavljenje Sassoon nasleđa, boje i frizure bile su inspirisane različitim, mladalaćkim izgledima. Nijanse su išle od klasičnih čistih Sassoon plavih, do pastelnih i snažnih, direktnih boja- prikazujući svu različitost sveta u kojem živimo.

 

Šou je zatvoren avangardnim finalom. Istražujući Sassoon klasični izgled u novom, abstraktnom konceptu, prikazali su neograničene mogućnosti Sassoon Hair dizajna.

Sassoon se predstavio na Salon International u subotu, 5. oktobra, kao i u nedelju, 6. oktobra u ExCelu, London.

. https://www.sassoon.com/