BojeHAIR TRENDS

Iluminaž – nova tehnika farbanja kose koja će obeležiti leto

Ako volite balajaž, onda ćete iluminaž obožavati... Nežni prelazi iz svetlog u tamno, predivni pramenovi koji za cilj imaju potpuno prirodan izgled kose

 

Svaki klijent želi blistavu nijansu sa pramenovima koji su u skladu sa osnovnom bojom kose. To će im omogućiti iluminaž tehnika, zahvaljujući kojoj će kosa biti osunčana, tonirana, a lice uokvireno i istaknuto. Savršeno za sve pristalice prirodnog izgleda.

Tim Woesmann, frizer berlinskog salona Shan Rahimkan, veliki je ljubitelj balajaža. Da bi postigao izgled zasnovan na novoj tehnici farbanja – iluminaž, radio je tri i po sata. Za njega ova tehnika podrazumeva dalji razvoj balajaža i idealna je za one frizere koji još nisu vešti u tehnikama balansiranja tamnih i svetlih nijansi. Tim je usvojio pristup kojim se dobija potpuno prirodan efekat sunca u kosi. Na ovaj način izrastak se dugo ne primećuje što klijentkinji omogućava da duže uživa u svom novom izgledu. Tajna je u upotrebi svetlijih nijansi dužinom vlasi i na vrhovima kose. Za ostatak, važi pravilo: što manje boje koristite, rezultat će biti prirodniji. Savet za sve kolege: pre svega, morate imati jasnu predstavu o tome šta je vaš konačni cilj, a potom treba pažljivo da pratite smernice. Izgled se “osvežava” svakih šest nedelja dok se novi iluminaž tretman preporučuje na svaka tri meseca.

Sve o iluminaž tehnikama možete pronaći na wella.com

Photo: Tom Westerholt