NEWS/EVENTS

Unitech otkriva: Top događaji u aprilu i maju

Od seminara u Italiji, preko Serbia Fashion Weeka do sajma Dodir Pariza

Za frizersku branšu prethodni period bio je veoma dinamičan, ispunjen velikim brojem aktivnosti koje su nas inspirisale, motivisale da budemo kreativniji, ali i da neprestano učimo i usavršavamo se. U kompaniji “Unitech” raspitali smo se koji su događaji obeležili njihov april i maj.

1. Stručni seminar – Alter Ego Italy

O velikom značaju stalnog usavršavanja često govorimo. Kako bismo bili što uspešniji u svom poslu, neophodno je da pratimo novitete, ali i da svoja iskustva razmenjujemo.  Upravo zato “Unitech” za svoje klijente organizuje seminare i u zemlji i van nje. Jednom takvom seminaru, održanom od 21. do 25. aprila u Italiji, prisustvovalo je više od dvadeset frizera.

U organizaciji poznatog italijanskog brenda Alter Ego Italy, u njihovoj Salon akademiji  u mestu San Martino di Lupari, održan je seminar na kojem su prezentovani novi proizvodi za kosu. Tokom celodnevnih seminara edukatori brenda Alter Ego Andrea Pettenuzzo i Guiseppe Gambino predstavili su frizerima Technofruit boje za kosu, i to nove nijanse boja 5/26, 6/26, 7/26, zatim nove pastelne tonove koji će tek doći i kod nas, pojačivače boja – boostere, pH ChangerCreative ChangerBe Blonde Just Color. Zainteresovani su mogli pratiti oblikovanje kose i šišanje, inspirisano novom kolekcijom za koju je zaslužan tim Sanrizz. Posle teorijskog dela održana je i praktična obuka na modelima. 

Sa ovog seminara frizeri iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore vratili su se puni lepih utisaka, bogatiji za nova iskustva i veštine, koje su, naravno, spremni primene u svojim salonima.

 

2. Unitech Professional Team & 10. jubilarni Serbia Fashion Week

Na 10. Nedelji mode u Novom Sadu Unitech je, kao i pethodnih godina, bio generalni sponzor manifestacije koja je trajala od 24. do 29. aprila.

Unitech Professional Team je bio zaslužan za sve frizure koje su nosili modeli na pistama. Od romantičnog  otvaranja u Dunavskom parku do svečanog zatvaranja u Srpskom narodnom pozorištu oni su iz večeri u veče ostvarivali zamisli modnih kreatora i dopunjavali čaroliju revija. Za stilizovanje su koristili renomirani italijanski brend Alter Ego Italy.
Mima, Milica, Miljana, Nadica, Biljana, Mina, Doris i Lazar čine fantastični Unitech Professional Team. Kažu da su modni stilisti tražili uglavnom talase u kosi, neobavezne punđe, sa pramenčićima koji meko uokviruju lice, ali bilo je i ukrasa u kosi, u zavisnosti od modela, kao i frizura u kojima je kosa zalizana gliterima, za dodatni sjaj.

Za stlizovanje frizura najviše su koristili Alter Ego Hasty Too lak za kosugel iz iste linijesprej za zaštitu kose od toplote koji daje i dodatni sjaj kosi, i mnoge druge preparate iz linije Hasty Too, a za muške frizure i brade preparate iz linije Grooming. Za uvijanje kose tu su bile prese za kosu, uvijači (kupe) i, naravno, njihova kreativnost i veština.

 

3. Dodir lepote i Dodir Pariza u Beogradu

Na 31. međunarodnom Sajmu kozmetike i nege kose održanom 12. i 13. maja Unitech je, kao i obično, priredio mnogobrojna lepa iznenađenja za sve posetioce.

Pored velikih sajamskih akcija, predstavljeni su i noviteti – mašinice za šišanje Moser Genio ProMoser Li+Pro Mini Rose Gold i Moser Li+Pro Rose Gold i presa za kosu Moser Ceraline Rose Gold.

Predstavljena je, takođe, oprema za frizerske i kozmetičke salone, kozmetika za negu kose, ali i noviteti iz sveta trepavica i noktiju. Sve za dodatno ulepšavanje i negovanje već postojeće lepote.

Unitech bina uvek privlači pažnju posetilaca Sajma, ne bez razloga, jer gosti Unitecha su poznata imena u svetu frizeraja. Ovog proleća predstavili su svoj rad i trendove saloni iz Novog Sada i Beograda. Biljana Poljak iz salona Allegra za temu je imala Crazy Style and Tattoo Art. Iz salona Ubavica došla nam je Marijana Kukrić sa temom Scenska frizura, zatim je Goran Gajić Gaja prezentovao Wahl – kao sjajan alat za kosu. Tema beogradskog frizerskog salona Mr Hair Aleksa Rabrenović bila je Konturisanje kose i talasi, a Milica Štegmajer iz Novog Sada ovog puta je kao temu imala Hairstyle transformaciju. Drugog dana nastupili su Tanja Medić i Nikola Pirić iz beogradskog frizerskog salona Ogledalce Ogledalce i predstavili se sa temom Svečana frizura, Rock style i Fade šišanjeZlata Andrić iz Academy Andrić ovog puta je pokazala kako bojiti izbledele dužine i vrhove, pa je to bila i tema, a Berberaj Čarolija i Andrija Nikitović Brica iz Novog Sada predstavili su se sa temom Šišanje, trimovanje brade i, kako Brica kaže, brijanje za neke nove klince. Iz Brčkog su nam stigli Muamera Bešić – salon Deja Vu i Edina Baluković – salon Secret sa temama Ženska frizura i Muško šišanje. Nastupio je još jedan tim iz Beograda – Happy Team, koji čine tri dame, Ana Vujčić, Aleksandra Brdar i Danijela Budimir. One su za svoju temu izabrale Žensko i muško šišanje i Talase.

Novitete iz sveta nege ruku, trepavica, noktiju, predstavljale su naše licencirane edukatorke. Juliana Nails i Juliana Lashes, kao i obično, donose nešto zanimljivo, a da to pokažu Ankica Nuredinoski i Maja Jelača su uvek raspoložene. Akril gel, novi proizvod, promovisala je Maja Jelača, a kako nadograditi svilene trepavice metodama lepljenja volumen i mega volumen, prezentovala je Ankica Nuredinoski.

CND uvek ima nešto novo. Ovog puta promovisani su novi lakovi za nokte – Creative play! Devojke koje uživaju u svom poslu, sa velikom ljubavlju predstavljale su ne samo nove proizvode, nego sve dobre strane svih CND, Juliana Nails i Juliana Lashes proizvoda.