HAIR TRENDS

Sve što treba da znate o kolekciji “REinventing Hair”: Schwarzkopf Professional Essential Looks

Autentičnost, buntovištvo, jedinstvenost: Ovo je kolekcija koja pomera granice

Kreirana u saradnji s vodećim svetskim koloristima i stilistima, kolekcija REinventing Hair rezultirala je stvaranjem 4 jedinstvena trenda: Random Rebel, Real Me, Beyond Borders i #royaltakeover. Revolucionarne inovacije, napredne formule proizvoda i nove tehnike, duboko su integrisane u svaki look, a sve s jednim ciljem – da kosa postane predivna. Autentičnost, buntovništvo i jedinstvenost koja hrabro ruši sva pravila, samo su neki od pokretača zaslužnih za kreiranje kolekcije koja pomera granice. “Ponosni smo na prošlost, ali budućnost je ono što nas inspiriše, tako da su naše misli uvek usmerene na nadolazeće trendove”, moto je brenda Schwarzkopf Professional.

Kristijan Petek, internacionalni edukator Schwarzkopf Professional (Slovenija)

Ovako internacionalni kreativni direktor Essential Looksa, Simon Ellis, opisuje kolekciju: „U 2018. godini sve oko nas se menja… Od načina na koji lovimo informacije u dijalogu između umetnosti, životnog stila, tehnologije i kulture do toga da trendovi sutrašnjice definišu način na koji ćemo se ponašati danas. U našoj industriji, mi neprestano transformišemo kosu u svim dimenzijama, to je jedini način na koji se možemo razvijati i rasti. U Schwarzkopf Professionalu to je naša misija – danas i svaki dan.“

Trend 1 – RANDOM REBEL

Ovaj trend vas podstiče da postanete buntovnik s razlogom. Muzika uvek nadilazi modu. Bez klupske kulture, većina dizajnera ne bi bili ovo što su danas. Ipak, nije sve samo u modi, uticaj buntovništva je vidljiv svugde. Trend Random Rebel kombinacija je slučajnog buntovnika s eklektičnom subkulturom vlastitog ekspresionizma. Stiže nam ekstremni individualizam. Kosa je u intenzivnim bojama, a frizure pokazuju ekstremne teksture, asimetične sekcije i savršen su odraz ličnog stila.

  • BOJE ZA KOSU

Namenjeno odvažnim individualcima. Intenzivne boje i kontrastne nijanse okosnica su ovog looka. Jedinstvenom kombinacijom intenzivnih, jarkih i upečatljivih boja koje kreću od koralne, pa završavaju na tamnoljubičastoj, stvoreni su eklektični lookovi.

  • FORME FRIZURE

Idealan look za kratke forme frizure. Kosa je izuzetno teksturirana, šiške su u diskonekciji, vrhovi su gotovo bestežinski. Savršena forma koja daje iluziju pokreta i stavlja jak naglasak na boju.

Danilo Stojanović @dacha_hair

Trend 2 – REAL ME

Ove sezone mislimo i na sve nijanse autentičnosti. Prave vas. U najboljem izdanju kao što je i vidljivo iz naslova trenda – Real Me. Mislimo isključivo prirodno, na pozitivan način. Svi izvlačimo najbolje iz sebe i prihvatamo čiste linije, nežne materijale i lagani stil.

  • BOJE ZA KOSU

Za kosu ovo znači igranje nude nijansama. Glatke, sjajne, čiste nijanse prirodnih tonova koje idu uz svaki prirodni look. Sve boje su prirodne, komplementarne tenu i ističu ono najbolje. Par kontrastnih, tamno/svetlih pramenova pozicionirano je kako bi dodatno istakli lice.

  • FORME FRIZURE

Kosa je dugačka i formirana tako da se istakne prirodna pokretljivost i punoća kose. Stilizovanje je minimalno i bez preteranih detalja, jer krajnji rezultat mora biti što prirodniji. Igrajte se stilom frizure – ravno ili sa volumenom – potpuno je na vama. Samoizražajnost, samouverenost, samodovoljnost.

Trend 3 – BEYOND BORDERS

Od istoka do zapada, od severa do juga, sviet je prepun pomešanih nacija. Ovaj trend, Beyond Borders, reflektuje multikulturalno društvo i zamagljuje granice kako bi se slavila različitost. Do izražaja naročito dolaze tradicionalni motivi prikazani na moderan način, razigrani spoj tekstura i „color block“. Boja i stajling kose su multidimenzionalni. Boja je bogata i puna kontrastnih pramenova, a frizura je teksturirana, dok do izražaja dolaze prirodne kovrdže i valovi.

  • BOJE ZA KOSU

Glavna okosnica boja za kosu u ovom looku je multidimenzionalnost. Boje su izuzetno bogate i raskošne, prisutni su kontrasti i istaknuti određeni pramenovi.

  • FORME FRIZURE

Savršen izgled za kovrdžave i valovite kose. Tekstura i punoća dolaze do punog izražaja. Prirodna tekstura je u prvom planu. Izuzetno voluminozne i bujne forme koje ostavljaju messy utisak.

Zvonko Jovanović, član tima internacionalnih edukatora Schwarzkopf Professional (Srbija)

Trend 4 – IGORA #RoyalTakeOver

Po prvi put, Schwarzkopf Professional otvara vrata laboratorija svoje perjanice – boje Igora Royal. Tri najinspirativnija digitalno uticajna frizera i tri vodeća svetska kolorista preuzimaju laboratoriju i ove nam godine donose tri kolekcije boja koje reflektuju njihovu osobenost i inspiraciju. Boje su savršeno u skladu s postojećom Essential Looks kolekcijom, tako da počinju s Dusted Rouge nijansama, šest autentičnih crvenih nijansi koje će mamiti poglede gde god se nalazili. Druga kolekcija, Dishevelled Nudes nudi paletu transformiranih nude nijansi, dok će treća kolekcija, Lucid Nocturne, ponuditi ulaz u svet tamnijih, ali izuzetno nosivih i sofisticiranih boja.

  • IGORA #RoyalTakeOver Dusted Rouge

Lesley Jennison i Jean Phillippe Santos, renomirani koloristi, ko-kreirali su ove autentične, te izuzetno sofisticirane nijanse na bazi crvene boje. Šest nijansi varira od jedva prisutne, gotovo blede crvene nijanse, do izrazito zasićenih, dubokih crvenih tonova. Crvene nijanse nikad nisu izgledale bolje.

  • IGORA #RoyalTakeOver Dishevelled Nudes

Matt Clements i Jorge Cáncer (Xpresion Creativos), nagrađivani svetski koloristi, udružili su svoje snage u ko-kreiranju ovih jedinstvenih puderastih, “nude” tonova. Šest novih, blagih, ali delimično kontrastnih tonova daju jedinstven karakter svakoj kosi. Od puderastih blond i pastelnih nijansi do tamnijih, senovitih tonova, “nude” nijanse nikada nisu bile ekspresivnije i privlačnije. Jedinstvena tehnika bojenja kose naglašava individualnost.

Foto: Danilo Knežević 
Make-up: Škola World of Education

Napomena: Lookovi prikazani u okviru ovog članka nastali su tokom događaja Schwarzkopf Professional Essential Looks 1/2018, održanom na splavu River u Beogradu. Događaju je prisustvovao veliki broj profesionalnih frizera, željnih da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnikama, koje su predstavili iskusni internacionalni edukator Schwarzkopf Professionala Kristijan Petek iz Slovenije i Zvonko Jovanović iz Srbije, član tima internacionalnih edukatora, uz svesrdnu pomoć beogradskog hair umetnika Danila Stojanovića.