NEWS/EVENTS

Švajcarski saloni otvaraju se 27. aprila 2020!

U Evropi, frizerski saloni polako počinju da se otvaraju. Saloni u Švajcarskoj se tako otvaraju sledećeg ponedeljka, 27. aprila, a odmah nakon njih, otvaraju se saloni u Austriji, 2. maja, kao i u Nemačkoj 4. maja. Eddine Belaid iz Cirika iz prve ruke za Estetica magazin priča o tome.

Ipak, ovo ne znači da se “posao vraća na staro”. Dok se Švajcarski frizeri raduju novom početku, zaštitne maske biće neophodne, kao i pojačana zdravstvena kontrola. Hair profesionalac, Eddine Belaid iz Ciriha, za Estetica magazin priča o tome šta zatvaranje salona znači za industriju u Švajcarskoj, a pohvalio je Coiffure Suisse asocijaciju zbog podrške industriji: “Voleo bih da se zahvalim Asocijaciji za njhovu posvećenost, i siguran sam da smo jedni od prvih koji ponovno otvaraju salone“, rekao je.

Asocijacija je na svom sajtu dala spisak proizvođača maski koje će biti obavezne kako za frizere tako i za mušterije. Eddine kaže da će svaki salon morati da daje izveštaje o higijeni Coiffure Swiss asocijaciji.

Eddine je za ekstremno ranjive grupacije kada je koronavirus u pitanju otvorio posebne prostorije u svojim salonima. “Ovo je novi početak i velika mogućnost za tržište. Na svakom frizeru je da je maksimalno iskoristi. Jedna stva je sigurna- klijenti su uvek poštovali naš rad, ali možda sada vide našu profesiju u sasvim novom svetlu, jer su shvatili da je život bez nas i te kako težak!