Novi broj

Prelistavamo novi broj: Estetica #5

Opstanak naše planete u najvecoj meri zavisi od nas samih: očuvanje prirode je imperativ koji podrazumeva odgovornost, ekološku osvešćenost i, shodno tome, primenu konkretnih mera za zaštitu životne sredine. Zelenom trendu uveliko se priključuje i frizerska branša, inače veliki potrošač vode, energije i hemikalija, čiji posao neminovno uključuje i proizvodnju otpadnih materija – zagađivača okoline.

Priznajmo da, s obzirom na zahteve profesije, nije nimalo jednostavno pratiti eko-trendove, ali to nipošto ne znači da frizeri ne vode brigu o životnoj sredini. Naprotiv!

Sve više vlasnika salona shvata važnost smanjenja utroška energije i upotrebe organskih proizvoda, a uz sve to – pažljivim dizajniranjem enterijera svojim klijentima prenose jasnu poruku da im je stalo do
zdravijeg okruženja.

U ovom broju predstavljamo hair stiliste koji šire pozitivne eko- -vibracije i koji su svoj posao “ozelenili” koliko god je to bilo moguće. Priroda je nepresušan izvor inspiracije, a osim u uređenju salona – može biti polazna tačka i u gotovo svakom segmentu kreativnog hairstyle izražavanja.

Pantone ekipa zaronila je duboko ispod površine mora i bojom 2019. godine proglasila živopisnu i nežnu koralnu nijansu, koja se uveliko koristi kao ideja-vodilja u svetu kolorisanja kose, a mi smo pokušali da saznamo na koje još načine lepota prirode pokreće inovativnost poznatih frizera, ali i nove trendove koji vladaju u frizerskim salonima.

Voleli bismo da cujemo i vas: pišite na esteticaserbia@gmail.com