NEWS/EVENTS

Novo poglavlje COTY PROFESSIONAL BEAUTY brendova

Foto (u pravcu kazaljke na satu, od gornjeg, levog ugla):  Sylvie Moreau, predsednica Coty Professional Beauty; Novi Koleston Perfect with ME+ lansiran 2018;  O.P.I. Scotland kolekcija; Wella umetnici i predstavnici na bini tokom Coty događaja: Global Media Day u Lisabonu.  

U eksluzivnoj izjavi za EsteticaNetwork, predstavnici Coty Professional Beauty podelili su dodatnu perspektivu kompanijske nove strategije i njihove odluke da prodaju svoj salonski profesionalni portfolio.

Nakon tri godine, tokom kojih je Coty napravio sjajan progres u utvrđivanju svog mesta u profesionalnom beauty biznisu, odlučili su da se fokusiraju na kozmetiku i to fo leta 2020.

Cotyjev portfolio uključuje i brendove kao što su Wella Professionals, O.P.I., ghd, Nioxin, System Professional, Sebastian, Kadus, Londa, Clairol Professional i Sassoon. Nije sigurno koja je konačna lista brendova.

Dok Coty trenutno nije u poziciji da komentariše imena uključenih u ovaj plan, nema sumnje da ima veliki broj atraktivnih kupaca. Odluka da prodaju svoj profesionalni beauty portfolio podudara se s sjajnom godišnjicom kompanije. Naime, 2020. Coty slavi 140. godinu kao globalni broj 1 brend za bojenje koce, Wella Professional.

“Ponosna sam na sve što smo postigli zajedno i počastvovana sam što ću nastaviti da vodim posao. Ostaćemo fokusirani na služenje mušterijama i radujem se što naš posao podižemo na novi nivo”, izjavila je Sylvie Moreau, predsednica Coty Professional Beauty.