Boje

Kolorni noviteti za 2018.

Osvežite boju svoje kose – neka prkosi sumornom nebu

Vodeći svetski hair eksperti dobro poznaju efekte različitih stilova friziranja i farbanja kose, te koliko uspela promena izgleda može uticati na raspoloženje, lični pogled na svet, ali i način na koji nas drugi vide.

Svaka sezona nalaže i određen kolorit, pa je tako hladan period godine onaj u kom privremeno treba da zaboravimo na jarke i ekscentrične boje i vratimo se toplijim nijansama.

SAVRŠENSTVO JEDNOSTAVNOSTI

Na primer, umetnički direktor brenda Paul Mitchell Colin Caruso predlaže:

”Jesen i zima ne trpe previše svetle ili jarke boje kose, kao ni izraženo asimetrično oblikovanje. Najbolji su prigušeni, meki tonovi boja”. Iz brenda Paul Mitchell šalju nam dodatna objašnjenja:

V “Svaku boju i frizuru poželjno je osvežiti svetlijim pramenovima u prednjem delu, što će otvoriti linije lica, a izgled učiniti atraktivnijim. Ombre i balayage tehnike zameniće neobavezni, nešto deblji pramenovi – poenta je da frizura izgleda opušteno i mladalački.”

I drugi stilisti dele ovo mišljenje. Prirodno bleđi ten tokom hladnih meseci uskladite s odgovarajućim nijansama klasičnih boja za kosu, da bi se izbegao veliki kontrast između kože i kose. Takođe, vodeći svetski stilisti promovišu savršenstvo jednostavnosti, i u bojama kose i u oblicima.

A šta je savršenije od toplih čokoladnih nijansi upotpunjenih crvenkastoriđim tonovima? Alter Ego Italy nam poručuje da ove sezone uživamo upravo u njima….

Ostatak sadržaja potražite u štampanom izdanju!