NEWS/EVENTS

Alternative hair show 2019: Inspiracija- parodija

Posle 37 godina, svi koji su uključeni u Alternative Hair Show nastavljaju da budu sjajni, sa sakupljenih više od 12,5 miliona funti za fondaciju “Borba protiv leukemije” (“Fighting Leukaemia”).

Kada je mlađi sin Tonyja i Maggie Rizzo preminuo upravo usled posledica leukemije, Tony je odlučio da organizuje dobrotvornu hair izložbu tokom vikenda na Međunarodnom Salonu. Isprva, trebalo je da bude jedan jedinid ogađaj, sa kratkim prezentacijama umetnika. Ipak, budući da je događaj bio veoma uspešan, ljudi su tražili da ponovi sve i naredne godine. Tako je rođen i Alternative Hair Show.

Tokom godina, događaj je održan ne samo u Londonu, već širom sveta. Ove godine, energične i kreativne izložbe donele su eksploziju boja, a svaki tim je na svoj način odgovorio na temu “parodija”.

Ove godine, učestvovali su timovi:  Sanrizz (UK), Raffel Pages (Španija), Anne Veck (UK), Dmitry Vinokurov (Rusija), Klaus Peter Ochs (Nemačka), Saco (UK), Ken Zhou (Kina), Mikel Luzea (Španija), Rudy Mostarda (Italija), HOB (UK), Sassoon (UK), Marc Antoni (UK), Laszlo Hajas (Mađarska), Carlo Bay (Italija) & TIGI Creative Team (UK).

Ovogodišnji fantastični šou, koji je održan u Londonu, pred 3200 posetilaca i gostiju, doneo je zaradu od 163.650 funti.

THE ALTERNATIVE HAIR VISIONARY NAGRADE

Sponzorisano od strane TIGI-ja, ove nagrade postale su glavni deo događaja. Pre 15 godina, Anthony Mascolo je pozvan da bude predsednik Alternative Hair, a njegova ideja postala je upravo ova nagrada. Filozofija je jednostavna: pronaći i promovisati nove talente. Ovo je idealna prilika za mlade i dosad neprepoznatljive frizere da pokažu svoj rad. Pobednici su pozvani da učestvuju u budućim Alternative Hair događajima.

Finalisti iz tri kategorije: Cut & Colour, Men’s and Avant-Garde, su svake godine pozvani da učestvuju u Visionary Award šou.

2019 pobednici su: 
Cut and Colour: Eva Stromblad iz Švedske
Men’s: Lo Shih-Chen Sa Tajvana
Avant-Garde: Elvin Soh iz Malazije